2024. május 16. - Mózes, Botond

Többe kerül a válság, mint a világháború

A gazdasági válság kezelésére szánt amerikai mentőcsomagok összértéke eléri a 7400 milliárd dollárt, aminek a nagyságrendjét mutatja, hogy az 1929-1933-as válságot követő New Deal jelenértéken csak 500 milliárd dollárt emésztett fel - mondta a QUAESTOR cs
2008. december 13. szombat 07:57 - Hírextra
Háda Bálint közölte: két új csomag is körvonalazódik, 14 milliárd dollárból az autógyárakat, a Fordot, a General Motorst és a Chryslert tervezik kisegíteni; Barack Obamától pedig a januári elnöki beiktatását követően már egy ezermilliárd dollár körüli gazdaságélénkítő intézkedéssort várnak.

A szakember kifejtette: 7400 milliárd dollár körül lehet eddig a gazdaságélénkítési intézkedések összértéke, ennek több mint a felét a jegybank kezeli, de önmagában ez is jóval több, mint amennyit az Egyesült Államok a második világháborúra költött. Az október elején jóváhagyott csomag 700 milliárd dolláros, miközben az 1929-1933-as válság utáni New Deal program 200 milliárddal kevesebbe került, a jelenlegi árfolyamra átszámolva.

A szövetségi lakásépítési hatóság rendelkezésére áll egy 300 milliárd dolláros keret, miközben a koreai háborúra 454 milliárd dollárt költött Amerika. Jellemző, hogy a gazdaság élénkítésére szolgáló legkisebb tétele is nagyobb, mint amennyiért Washington 1803-ban megvásárolta Lousiana területét Franciaországtól, ugyancsak jelenértéken számolva - jegyezte meg Háda Bálint.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását