2024. május 17. - Paszkál

Sokat hibáznak az orvosok

A brit családorvosok együttesen naponta csaknem 600 hibát vétenek, tévedéseik közül pedig minden ötödikkel egészségi károkat is okoznak a betegeiknek.
2008. december 13. szombat 07:40 - Hírextra
Gyakran hibáznak a brit háziorvosok a diagnózisuk felállításakor vagy a kezelési módok meghatározásakor - derült ki egy, a szigetországban készült általános felmérésből, amely a közegészségügyi hiányosságait próbálta feltárni.

A hibák túlnyomó része nem tekinthető komolynak, de minden ötödik tévedésnek súlyos következményei vannak a betegekre nézve.

Ezek a hibák is általában orvosolhatók, a félrekezelt vagy rosszul diagnosztizált betegek azonban sokkal tovább veszik igénybe az egészségügyi szolgáltatásokat, és gyógyításuk sokszorosába kerül annak, amennyiből pontos eljárással kezelhetőek lennének.

A Nagy-Britannia egészségügyi minisztériuma által megrendelt vizsgálat arra is rámutatott, hogy a háziorvosok által elkövetett hibák száma 2002 óta napi 40-ről 600-ra emelkedett.

Az egyik legnagyobb gond ugyanakkor az, hogy a hibák nagy részéről nem készül jelentés, az elmúlt két évben elkövetett 959 ezer tévedés nagyjából 0,3 százalékát adminisztrálták megfelelően az egészségügyi dolgozók.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását