2024. május 2. - Zsigmond

Sarkozy felesége és a táska

Ügyvédje útján beperelte a francia first lady, Carla-Bruni Sarkozy azt a céget, amely egy aktfotója alapján készült illusztrációval ellátott reklámtáskát hozott forgalomba a Franciaországhoz tartozó Réunion szigetén.
2008. december 12. péntek 13:32 - Hírextra
A táska sérti Carla Bruni-Sarkozy imázsát, valamint reklám- és kereskedelmi célokat szolgál - közölte pénteken Iqbal Akhoun, a francia elnöki pár ügyvédjének helyi képviselője. Tájékoztatása szerint az ügyet hétfőn tárgyalja a Saint-Denis-i bíróság. A topmodellből lett énekesnő-elnökné a táska forgalmazásának betiltását és 125 ezer eurós kártérítést követel, amelyet valamilyen karitatív célra kíván fordítani - tette hozzá az ügyvéd.

A Pardon nevű márka december elején Réunion szigetén hozta forgalomba azt a bevásárlótáskát, amelyen Carla Bruni leghíresebb, 1993-ban készült aktfotójának fekete-fehér lenyomata látható. Michel Comte fotóművész alkotása a közelmúltban 91 ezer dollárért kelt el egy New York-i árverésen. A tervek szerint a táska hamarosan Európában is kapható lesz.

Franciaország tengerentúli területén a reklámtáskát három euróért lehet megvenni, illetve öt euró feletti vásárlás esetén ingyen jár a vásárlóknak.

Peter Mertes, a Pardon tulajdonosa elmondta: a táskából eddig 10 ezer példány készült, melyek többségét ingyen adták vásárlóiknak. A tulajdonos azért nem kérte Carla Bruni-Sarkozy beleegyezését a fotó felhasználásához, mert szerinte az elnökfeleség közszereplőnek számít.

Hasonló indokkal kérte pár héttel ezelőtt a francia államfő, Nicolas Sarkozy az őt ábrázoló vudubabák betiltását a párizsi bíróságtól. A köztársasági elnök - aki képzettségét tekintve ügyvéd - kerestében arra hivatkozott, hogy "kizárólagos és abszolút joggal rendelkezik a saját imázsa felett". A kereset elutasítása nyomán benyújtott fellebbezésre a bíróság elismerte, hogy a bábu sérti az elnök imázsát, de továbbra is engedélyezte annak forgalmazását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását