2024. május 17. - Paszkál

Felújították a felgyújtott házat

Befejeződött annak a nagycsécsi háznak a felújítása, amelyet ismeretlenek novemberben Molotov-koktéllal felgyújtottak, majd az épületben két embert az ablakon keresztül agyonlőttek. Erről Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke tájéko
2008. december 12. péntek 19:43 - Hírextra
A közlemény szerint átadták a felújított házat, amely a kettős gyilkosság után lakhatatlanná vált. Az OCÖ akkor azonnal ígéretet tett arra, hogy a túlélőknek mindenféle jogi, erkölcsi, anyagi segítséget megad, ennek első lépéseként felújította a házat - tette hozzá a szervezet elnöke.

Az Országos Cigány Önkormányzat köszönetét fejezte ki a segítségért az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumnak, a nagycsécsi polgármesteri hivatalnak, a felújításhoz hozzájáruló vállalkozóknak, és mindazoknak, akik adományaikkal támogatták a munkálatokat.

"Advent idején Jézus születésére várva kívánjuk mindenkinek, hogy Molotov-koktél tüze helyett a szeretet lángja égjen mindannyiunk szívében" - fogalmazott közleményében Kolompár Orbán.

A felújítás kezdetén azt közölték, hogy a kiégett házat belülről újravakolják, az eddig komfort nélküli otthonban fürdőszobát alakítanak ki, felújítják a tetőszerkezetet, a falakban kicserélik a villanyvezetéket, kerítést építenek az épület köré, és felajánlásokból új bútorzatot is kap a család.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását