2024. május 16. - Mózes, Botond

Cserbenhagyó ittas orvos

Ittasan koccanásos balesetet okozott, majd továbbhajtott egy orvos a Heves megyei Kápolna és Kerecsend között; személyi sérülés nem történt - tájékoztatta pénteken az MTI-t a rendőrség.
2008. december 12. péntek 11:56 - Hírextra
Az MTI úgy tudja, hogy a nyugdíjas háziorvos éppen ügyeleti szolgálatba tartott Hevesre, az Agria Ügyelet (AÜ) Kft. által működtetett rendelőintézetbe.

Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta, hogy a férfi autójával még december 9-én, előzés közben sodorta el a szemből jövő gépkocsi visszapillantó tükrét.
A szabályosan közlekedő autós a megállás nélkül továbbhaladó gépkocsivezető után hajtott, megállította, majd kihívta a rendőrséget.

Az orvos vizsgálata során kiderült, hogy ittasan vezette a gépkocsit, ezért jogosítványát a helyszínen bevonták és ittas járművezetés miatt eljárást indítottak ellene - közölte Soltész Bálint.

Bessenyei Ákos, az AÜ alapellátási divíziójának igazgatója az MTI-nek elmondta: a cégnek nincs köze ahhoz, hogy egy velük szerződésben álló orvos miként viselkedik a közúton. Ha balesetet okoz, az a rendőrségre tartozik.

Természetesen, ha orvosi mulasztást követett volna el, megtették volna a szükséges lépéseket - fűzte hozzá.Az ügyeleti szolgálat aznap nem maradt el, az orvost, aki nem jelentkezett, egy kollégájával pótolták - mondta Bessenyei Ákos.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását