2024. április 25. - Márk

Illatszerek Krisztus korából

Krisztus korából származó illatos balzsamot tartalmazó üvegcsékre bukkantak egy bibliai város feltárása során ferences rendi régészek Izraelben.Az Izrael északi részén fekvő egykori bibliai Magdalában a Studium Biblicum Franciscanum archeológusai végeztek
2008. december 11. csütörtök 11:09 - Hírextra
Felfedezésüket a Terrasanta.net vallási honlappal osztották meg.Mint Stefano de Luca atya, a feltárás vezetője elmondta, az illatos balzsamos fiolákat érintetlenül emelték ki egy sárral teli úszómedencéből. Környezetében korabeli haj- és arckozmetikumokat is találtak.

"Amennyiben a kémiai elemzés megerősíti, ezek ahhoz hasonló illatszerek és krémek lehetnek, amellyel az evangélium szerint Mária Magdolna dörzsölte be Krisztus lábát" - magyarázta.
"A magdalai balzsamok felfedezése bármilyen szinten nagy jelentőséggel bír. Még ha nem Mária Magdolna mosta is le Krisztus lábát, akkor is Krisztus korából való +kozmetikai cikkek+ vannak a kezünkben" - lelkesedett De Luca atya.

Magdala egykor a Galileai-tenger partján húzódott. Az izraeli állam születéséig egy palesztin arab falu állt mellette, ma pedig Migdal városa foglalja el azt a területet.

A Studium Biblicum Franciscanum bibliai témájú kutatásokat támogat, s elsősorban az Újtestamentummal és a korai kereszténységgel kapcsolatos régészeti feltárásokon dolgozik a Közel-Keleten.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását