2024. május 21. - Konstantin

Csecsemőt találtak a liftben

Csecsemőt találtak a Miskolci Semmelweis Ignác Egészségügyi Központ (Misek Kft.) diósgyőri telephelyén, egy kórházi liftben - tájékoztatta Koleszár Lajos külkapcsolati igazgató csütörtökön az MTI-t.
2010. június 10. csütörtök 11:25 - HírExtra
Az újszülött kislányra még kedd reggel bukkantak rá a liftben. A négy kiló körüli súllyal született gyermeket a Borsod megyei kórház koraszülött osztályára vitték.

Egy cédula volt mellette, amelyre azt írták: "reggel 6-kor született". A köldökcsontja még véres volt - tette hozzá az igazgató. Koleszár Lajos véleménye szerint azért helyezték a liftbe, mert feltételezhették, hogy ott hamar megtalálják.

Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: június 8-án reggel 8 óra körül, a kórház szülészeti osztályánál, betegek találták meg a törölközőbe és plédbe bugyolált kislányt. A csecsemő hajnali időben születhetett. Egészséges, jó állapotban van, köldökzsinórját elkötötték.

Hozzátette: volt inkubátor a kórháznál, de, mivel azt megrongálták, üzemképtelen. Az ügyben épp ezért nem indítottak eljárást, hiszen az anya, vagy aki a liftbe tette a gyermeket, a körülményekhez képest mindent megtett azért, hogy körültekintően helyezze el.

A rendőrség értesíti a gyámügyet, hogy az újszülött mielőbb örökbe fogadható legyen.
A Borsod megyei kórház tájékoztatása szerint a kislány a Réka keresztnevet kapta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását