2024. április 29. - Péter

Csillagszórók szórják a büntetést

November 20. és december 6. között a hatóságok szakemberei több mint 11 ezer ellenőrzést hajtottak végre a Csillagszóró II. nevű fogyasztóvédelmi ellenőrzési program keretében, amelyek során 2.275 esetben mintegy 420 millió forint bírságot szabtak ki a jo
2008. december 11. csütörtök 15:30 - Hírextra
Az új rend és szabadság kormánybiztosa hozzátette, hogy a bírságok mellett közel 470 millió forint értékben szoftvereket, 16 millió forint értékben ruhákat és cipőket, 10 millió forint értékben CD-ket és DVD-ket foglaltak le a hatóságok szakemberei. Emellett közel 25 tonna élelmiszert vontak ki a forgalomból.

A kiosztott sajtóanyagból az is kiderül, hogy a program során - amely kilenc hatóság közreműködésével kezdődött meg - 28 üzletet zártak be, 15 vállalkozás tevékenységét függesztették fel és több mint 300 esetben megtiltották különböző munkaeszközök használatát.

Kondorosi Ferenc kitért arra, hogy több száz autóbuszt és közel száz autóbontót is megvizsgáltak.
Hangsúlyozta: a program "kommandó jellege átalakult, az együttműködő érdekképviseleti szervekkel a partnerség jegyében dolgoznak a hatóságok".

A kormánybiztos azt mondta, hogy sokszor maguk az ellenőrzöttek kérték a vizsgálatot, és kiemelte, hogy egyre több esetben jellemző a számlaadás. Kondorosi Ferenc felhívta a figyelmet az új kihívásokra is. Ezek között említette az étrend-kiegészítők hamisítását és az élelmiszerbűnözést.

Kitért arra, hogy a világgazdasági válság okozta helyzet azt követeli a hatóságoktól, hogy körültekintően és méltányosan járjanak el. Közölte: eddig egyetlen esetben, a józsefvárosi piac egyik ellenőrzésén történt hivatalos személy elleni erőszak.

A kormánybiztos elmondta, hogy a január 4-ig tartó akció során, a következő időszakban fokozott figyelmet fordítanak az idősekre és a fiatalokra, az utazásszervezőkre, az elektronikus kereskedelemre, a gyógyszer- és élelmiszerhamisításokra, illetve a fogyasztói áruhitelekre.
Az akciósorozat január 4-ig tart.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását