2024. április 27. - Zita

Biztosítás házi kedvencekre

A szolgáltatással az idén 20 éves, de a magyar piacon még új francia biztosítási csoport tagja, az APRIL CEE Development jelent meg. A szolgáltatás feltehetően erősíti a felelős állattartás gyakorlatát.
2008. december 11. csütörtök 13:25 - Hírextra
A társaság csütörtöki sajtótájékoztatóján kiderült, hogy a kelet-európai térségben a lakosság számához képest - Csehország mellett - Magyarországon tartják a legtöbb kisállatot: minden második lakosra jut egy kutya vagy egy macska.

A Fressnapf kisállat-áruházlánc és az APRIL biztosítótársaság közös, ezer ember megkérdezésével idén nyáron végzett felmérése szerint a válaszadók 30 százaléka az állatorvosnál évente több mint 25 ezer forintot költ, 45 százaléka pedig úgy ad ki 5000-25 000 forintot kedvencére, hogy azt nem tervezte. A váratlan kiadások mögött leggyakrabban a hirtelen bekövetkező balesetek vagy betegségek miatt szükségessé vált kezelések és műtétek állnak.

Az APRIL CEE Development alapítója és magyarországi vezetője, Francois Maresquier szerint a házi kedvencek biztosításának lehetősége meghonosíthatja Magyarországon is a kisállattartás egészségcentrikusabb szemléletmódját. Nyugat-Európában a biztosítással rendelkező kutya-, illetve macskatulajdonosok többet törődnek kedvencük egészségével, illetve természetesnek tartják, hogy biztosítást kössenek rá.

Franciaországban a tulajdonosok 2 százaléka, Angliában 20 százaléka, Svédországban pedig 60 százaléka biztosítja kisállatát. A társaság úgy véli, hogy Magyarországon is egy már létező igényt elégít ki az új szolgáltatás és a legóvatosabb becslések szerint is legalább tízezer ügyfelet várnak 2009-ben.Az új biztosítás további részletei megtalálhatók a www.kutyamacskabiztositas.hu című honlapon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását