2024. május 2. - Zsigmond

15 milliós plusztámogatást kap a cigány önkormányzat

Tizenötmillió forintos plusz támogatást kap a fővárosi költségvetés általános tartalékából a Fővárosi Cigány Önkormányzat (FCÖ), így nyújtanak anyagi fedezetet számos programnak - közölte a Főpolgármesteri Hivatal csütörtökön az MTI-vel.
2008. december 11. csütörtök 17:34 - Hírextra
Erről csütörtökön írt alá támogatási szerződést Demszky Gábor főpolgármester és Makai István, a Fővárosi Cigány Önkormányzat elnöke.

Az esélyegyenlőség növelése érdekében Budapest is fontosnak tartja azokat a programokat, amelyek a közeljövőben indulnak el, és amelyeknek eddig nem volt meg az anyagi háttere - olvasható a hivatal közleményében.

Mint írják: a legfontosabb egy munkaerő-közvetítő hálózati iroda felállítása és működtetése, amely az álláskeresők munkába állását segíti elő, szoros kapcsolatban a munkaügyi központokkal, a munkáltatókkal és a hivatalokkal. Írásuk szerint erre "égető szükség van", mert ugyan Budapesten jobbak a romák foglalkoztatási adatai, a legtöbben alacsony presztízsű és rosszul fizető munkát végeznek.

További kiemelt célként fogalmazták meg egy adósságkezelési csomag kidolgozását, amely a lakhatási és adósságspirálban lévőknek nyújthat segítséget. Erre egy konferenciasorozat keretében kerülhet sor - tették hozzá. Ehhez kapcsolódóan szükség van egy, a főváros mind a 23 kerületében végrehajtott felmérésre is, amely a helyi intézmények és a romák kapcsolatát térképezi fel. A közlemény szerint a döntéshozóknak világosan kell látniuk, hol és milyen mértékben kell beavatkozni a kisebbségek érdekében.

A Fővárosi Önkormányzat - mint írták - támogatja továbbá a cigány önkormányzat továbbképzési, a romák identitását erősítő kulturális és nyelvi kezdeményezéseit, valamint az információátadás gyorsítását szolgáló informatikai fejlesztéseket.

A támogatásért cserébe a főváros elvárja, hogy a kisebbségi felzárkóztatást szolgáló programok szabályszerűen, takarékosan, és a lehető leghatékonyabb módszerekkel történjenek - zárul a Főpolgármesteri Hivatal közleménye.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását