2024. április 19. - Emma

Újabb elutasítás

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) határozottan elutasítja az új munkatörvénykönyv tervezetét - közölte a szervezet.
2011. augusztus 4. csütörtök 17:34 - HírExtra
A szakszervezet állásfoglalása szerint a munkajogi szabályok megváltoztatása "a munkavállalók számára egyoldalúan hátrányos", és megalapozatlan az a kormányzati állítás, hogy az új munkahelyek létrehozását segítené elő.

"Soha sehol egyetlen munkahely sem jött létre a munkavállalói kiszolgáltatottság növelése és az érdekképviseletek jogosultságainak durva csökkentése következtében" - írták.

Az MKKSZ követeli, hogy a kormány "levelezgetés" helyett üljön tárgyalóasztalhoz a munkáltatói és a munkavállalói érdekképviseletekkel, és érdemben tárgyalja újra a jelenleg hatályos törvények (lehetséges és indokolt) esetleges változtatását.

A szakszervezet az elmúlt 20 év tapasztalata alapján kezdeményezi, az általános munkajogi szabályok megváltoztatásának folyamatában a közszolgálat jogállási törvényei oly módon változzanak és egészüljenek ki új szabályokkal, hogy a közszférában egyáltalán ne kelljen – kizárólag a versenyszférában érvényes munkajogot tartalmazó – munkatörvénykönyvet alkalmazni.

Az MKKSZ úgy fogalmazott: felháborító, hogy a munkaügyi kapcsolatokért felelős minisztérium (nyilvánvalóan kormányzati jóváhagyás alapján) közread, "társadalmi vitára" bocsát egy sarkalatos fontosságú törvénytervezetet, amely számos ponton szembemegy a kormány eddig hirdetett célkitűzéseivel és a kormánypártok által sulykolt szándékokkal. Ezt követően a "hivatalos" kormányzati nyilatkozatok, illetve a kormánypártok képviselői már a munkavállalókat megmentő szerepben lépnek fel, és munkaanyaggá degradálják az általuk megrendelt szabálygyűjteményt - olvasható a közleményben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását