2024. május 2. - Zsigmond

Kolompár Orbán az ÖCO szégyene

Kolompár Orbánnak, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnökének lemondását, illetve tevékenysége felfüggesztését sürgetik roma politikusok azután, hogy az ügyészség vádat emelt az OCÖ-vezető ellen - írta szerdai számában a Magyar Nemzet.
2008. december 10. szerda 06:47 - Hírextra
"Ha ezt Kolompár nem teszi meg önként, illetve ha mi ezt nem tudjuk keresztülvinni a roma élet legfőbb fórumában, okkal éri az OCÖ-t lenézés, sőt megvetés, ami kihat az etnikum amúgy sem rózsás társadalmi megítélésére" - mondta Kertész Lóránt, az OCÖ elnökhelyettese, a Roma Polgárjogi Mozgalom elnöke.

Felháborítónak és szégyennek tartjuk, hogy az OCÖ vezérkara olyan emberekből tevődik össze, mint Kolompár Orbán, aki ellen vádat emeltek - tette hozzá.Zsigó Jenő, a Roma Parlament elnöke a lapnak kiemelte: "az ártatlanság védelmének fenntartása mellett, de a cigányság egésze presztízsének védelmében indokolt volna, hogy Kolompár Orbán függessze fel az OCÖ-elnöki megbízását, tevékenységét mindaddig, amíg a vizsgálatok nem tisztázzák a főügyészi vádak alól".

Kolompár Orbán ellen jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntette miatt emelt vádat a Kecskeméti Városi Ügyészség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását