2024. április 26. - Ervin

Növelnék a támogatást

Az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete (EGVE) növelné az egészségügyi intézmények finanszírozását, "lazítana" a teljesítményvolumen-korláton, továbbá kritikusnak ítéli az ágazat kereseti viszonyait. A szervezet kedden juttatta el erről szóló állásfo
2008. december 9. kedd 15:40 - Hírextra
Tekintettel arra, hogy az intézményi finanszírozási alapdíjak tavaly április óta nem növekedtek, ezeket az EGVE szerint minimálisan tíz százalékkal kellene emelni, mert e nélkül - írták - a betegellátás színvonala nem őrizhető meg és a további romlás elkerülhetetlen.

Az intézmények által sokat kritizált teljesítményvolumen-korlát (tvk) rendszerén is változtatást javasol az egyesület, elképzelhetőnek tartva a degresszív finanszírozás visszaállítását. A szervezet szerint a tvk nagy nagymértékben hozzájárult az egészségügyben a várólisták és a hosszú előjegyzési idők kialakulásához.

Az egészségügyi ágazatban az alacsony keresetek is hozzájárultak ahhoz, hogy kritikusan veszélyes helyzet alakult ki a dolgozói létszámban, a csökkenés mára a betegellátást is veszélyezteti - véli az EGVE, s úgy látja, hogy az ágazatban dolgozók 13. havi illetményének eltörlése tovább rontja a ágazat munkaerőhelyzetét.

"Beláthatatlan, drámai következményekkel jár, ha az egészségügyi ágazatban a 13. havi illetmény megvonásra kerül" - írta állásfoglalásában az egyesület.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását