2024. május 2. - Zsigmond

Király Viktor a befutó

Király Viktort tartja a legesélyesebbnek a győzelemre az afgán megasztár döntőse. Mohammad Sarif Didar magyarországi látogatásán arról is beszélt az MTI-nek, hogy a zene segíthet összehozni az embereket egy olyan etnikailag megosztott országban, mint Afga
2008. december 9. kedd 17:20 - Hírextra
Az afgán lakosság nagyon sokat szenvedett a háborúk során, a zene azonban nyugalmat hoz az embereknek. A muzsika a világ minden részén összeköt, tekintet nélkül arra, hogy milyen nyelven énekelünk. Így segíthet egy olyan etnikailag megosztott országban is, mint Afganisztán - mondta Didar, aki a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet meghívására érkezett Magyarországra, hogy egy héten át egy hazájában ismert zenésszel együtt népszerűsítse a segélyszervezet szemléletformáló akcióját.

A 19 éves, afganisztáni tádzsik énekes elmondta: a magyar Megasztár sokban hasonlít a 2005 óta futó Afgánsztár című tehetségkutató versenyre. A zenész azt tanácsolta a magyar versenyzőknek, hogy éljenek a lehetőséggel, és ne csak Magyarországon, hanem külföldön is csillogtassák meg képességeiket. A szombati adás alapján szerinte Király Viktor nyeri majd a versenyt. A jövő heti finálé előtt a megasztárosok és az "afgánsztár" közös produkcióval is készülnek: szerdán este együtt lépnek színpadra a megasztár rajongói klubban.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet márciusban programot indított, amelynek célja, hogy többek között interaktív vándorkiállítás formájában felhívja a diákok, a XXI. század formálóinak figyelmét a határokon átívelő szolidaritás fontosságára, rámutasson a nemzetközi humanitárius és fejlesztési munka szükségességére.

A vándorkiállítást húsz magyar iskolába viszik el. Kedden egy budapesti kéttannyelvű gimnáziumban mutatták be a tárlatot a segélyszervezet munkatársai.

A tárlat interaktív módon mutatja be a segélyszervezet munkáját egyebek mellett Afganisztánban, Srí Lankán és a Kárpát-medencében. A fotók és videok között megtalálható Az én Afganisztánom - Életképek a háborús híreken túl című minitárlat is, amelyen afgán fiatalok mutatják be mindennapjaikat.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet legnagyobb projektjei Afganisztánban futnak; a már elindított programokban 2008-2009-ben 270 millió forint értékben folytatnak mezőgazdasági, oktatási és egészségügyi fejlesztést. Ezek keretében egyebek mellett mezőgazdasági képzést szerveznek helyi gazdáknak, tanárképzést vezetnek, egészségügyi központot építenek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását