2024. április 26. - Ervin

Hárommilliót kapott a gyermekklinika

Több mint hárommillió forintot adományozott a Szegedi Gyermekklinikának és az ott működő Gyermekdialízis Alapítványnak a Reál Hungária Élelmiszer Kft. kedden; az adománnyal egy ultrahangkészülék és egy speciális műszer árához járultak hozzá.
2008. december 9. kedd 15:55 - Hírextra
Túri Sándor, a klinika igazgatója, a dél-alföldi régió egyetlen gyermek dialízisközpontjának vezetője az alapítványnak adott két és fél millió forintos adomány felhasználásáról az MTI-nek elmondta:

Háregy úgynevezett sejtszeparátor árának kezdőrészlete lesz. Ez a beteg vérplazmájának vagy kóros sejtjeinek kicserélésére szolgál. A gépen átfolyik a vér, eközben szétválasztja a beprogramozott véralkotóelemeket. Legtöbbször ezzel a vérplazmát lehet kicserélni, amelynek helyére idegen plazma kerül. Ez kerül vissza a betegbe. A kezelés általában másfél-két órát vesz igénybe. A tízmillió forintos speciális gép árának most már a negyede rendelkezésre áll, így a gyűjtés folytatódik - tette hozzá a professzor.

Kujbus Tibor, a kft. ügyvezetője az MTI-nek a múltról kifejtette: a száz százalékban magyar cégcsoportot nyolc évvel ezelőtt alapították és hét éve fogalmazódott meg a társadalmi szerepvállalás fontossága. Miután nyolc régiója van a cégcsoportnak, minden régióban különböző - elsősorban gyermekeket - gyógyító alapítványoknak gyűjtenek pénzt. Ez a vásárlók segítségével valósul meg úgy, hogy minden év szeptember-októberében a sajátmárkás termékek árának egy részét egy számlára juttatják. Az emberek így pontosan tudják, hogy mire fordítják a pénzüket.

Idén így huszonötmillió forint gyűlt össze, amelyet tizenhárom alapítvány közt osztottak szét az országban. A hét év alatt pedig több mint százmillió forintot gyűjtöttek össze. Szegeden a Gyermekklinikának már negyedik alkalommal hoztak adományt, miután a régiós vezetőség már sokadik alkalommal a találta a pénz legjobb helyének az intézményt.

Meglepetéspénz is jutott a klinikának kedden, ugyanis a cég régiós vezetőségének kezdeményezésére, minden üzletben egy- és kétforintosokat is gyűjtöttek. Ebből tavasz óta csaknem hétszázezer forint gyűlt össze. Az intézmény az összeget új ultrahang-berendezés vásárlásához használja majd, amely 12,6 millió forintba kerül.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását