2024. május 18. - Erik, Alexandra

Elfogták az "ál" bandát

Felderítette a fővárosi rendőrség azt a bandát, amelynek tagjai Budapesten magukat rendőrnek, vízvezeték-szerelőnek kiadva jutottak be lakásokba és loptak el készpénzt, vagy más értéket - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden az MTI-vel.
2008. december 9. kedd 10:55 - Hírextra
A tájékoztatás szerint az utóbbi időben Budapest területén jelentősen elszaporodtak azok a bűncselekmények, amelyekben az elkövetők - magukat hatósági személynek vagy valamilyen közszolgáltató cég munkatársának kiadva - általában idős emberek lakásába bejutottak és onnan értékes tárgyakat és készpénzt tulajdonítottak el.

Augusztus és október közepe között tíz alkalommal léptek fel az álrendőrök: az egyik módszerük az volt, hogy magukat rendőrnek kiadva az utcán leszólítottak a sértetteket, majd betörésre hivatkozva házkutatást tartottak a sértetteknél, közben pedig készpénzt, ékszert tulajdonítottak el, illetve kicsalták a bankkártya PIN-kódját, amivel később pénzt vettek fel. A másik módszerük az volt, hogy magukat szintén rendőrnek kiadva becsöngettek házakhoz, ahol szintén betörésre hivatkozva kezdtek kutakodni, közben pedig elemelték az értékeket.

Az elkövetők nem csak álrendőrként léptek fel: többször előfordult, hogy vízvezeték-szerelőnek adták ki magukat, vagy arra hivatkozva jutottak be a sértett lakásába, hogy kamerát kell felszerelniük a ház homlokzatára.

A rendőrök feltérképezték az elkövetői kört, így jutottak el G. István 31 éves, G. Róbert 29 éves, G. Ferenc 30 éves, G. Dávid 22 éves, K. Attila 21 éves, valamint több, már előzetes letartóztatásban lévő társukhoz. A férfiak a rendőrség szerint "anyagi haszonszerzés végett sorozatosan és üzletszerűen követték el" a bűncselekményeket.

A rendőrség december 2-án Ercsiben elfogta G. Istvánt és G. Róbertet. G. Ferenc, G. Dávid és K. Attila ellen elfogatóparancsot adtak ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását