2024. május 5. - Györgyi

Baloldali válságmenedzsment

A Magyarországi Szociáldemokrata Párt, a Munkáspárt 2006, a Zöld Demokraták Szövetsége, a Fiatal Baloldali Unió – MIK, a Magyar Szocialista Párt és más baloldali szervezetek képviselői találkoztak 2008. december 7.-én, Kaposváron.
2008. december 8. hétfő 07:00 - Hírextra
A tanácskozás résztvevői megállapították, hogy a kialakult válságos gazdasági helyzetben a problémákra a baloldali politika erősítésével kell válaszolni, és ezért baloldali összefogásra van szükség.

A Munkáspárt 2006 vezetői bejelentették, hogy választási szövetséget kezdeményeznek a 2009-es Európa Parlament képviselői választásokra. A választási szövetség megalakulásáról tárgyalásokat folytatnak az MSZDP-vel, a Zöld Demokraták Szövetségével és más baloldali szervezetekkel.

A tanácskozás végén a jelenlévők egyhangú szavazással közös kezdeményezéseket fogadtak el. Ennek megfelelően a kaposvári találkozó résztvevői kezdeményezik:

- A kormány és az önkormányzatok hirdessenek kilakoltatási, elidegenítési moratóriumot legalább egy évre, a hitelválság miatt nehéz helyzetbe került családok megsegítésére.

- A pénzkölcsönügyleteket bonyolítók számára rendeletben korlátozzák a kamatláb maximális mértékét, mely nem lehet több, mint a mindenkori jegybanki alapkamatláb háromszorosa, vagyis az e fölötti kamatot tekintsék uzsorának, és emeljék vissza a Btk. kereteibe.

- Az állami és önkormányzati tulajdonban lévő cégek vezetőinek bérét és végkielégítését rendeletben korlátozzák.

- A jogalkotó szervek és a bíróságok a demokratikus értékek védelmében tegyenek meg mindent az újfasiszta csoportok működésének megakadályozására, többek között a Magyar Gárda mielőbbi feloszlatására.


Kaposvár, 2008. december 7.

Kiadó: Magyarországi Munkáspárt 2006
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását