2024. május 17. - Paszkál

Szekeres Imre, a honvéd-Mikulás

A NATO pápai bázisrepülőterén szolgáló külföldi és magyar katonatisztek gyermekeit köszöntötte és ajándékozta meg szombaton - Mikulás-nap alkalmából -, a honvédelmi miniszter; Szekeres Imre és a vele érkezett Mikulás 160 ajándékcsomagot osztott ki a gyerm
2008. december 6. szombat 16:42 - Hírextra
A díszes csomagban mesekönyvet, édességet találtak a gyermekek és egy jávorszarvas figurát, ugyanis a jávorszarvas az amerikai óriás szállítógépek címerállata.

A NATO Stratégiai Légiszállítási Képesség programja keretében szeptemberben már Pápára érkezett 47 külföldi család 17 gyermekkel - mondta Szekeres Imre az MTI-nek. Tájékoztatása szerint a program a szeptemberi indulástól a jövő év májusáig tart majd, s akkor érkezik meg a pápai bázisra az első C-17-es óriás katonai szállítógép is, amelyet jelenleg már szerelnek össze az Egyesült Államokban. Hozzátette: a jövő év második felében megérkezik a másik két óriásgép is.

Szekeres Imre hangsúlyozta, hogy a teljes állomány 2009. májusára alakul ki, akkorra még 10-12 országból mintegy 160 külföldi katona érkezik Pápán és közülük sokan a családjaikat is a városba költöztetik.

A miniszter szerint a szeptember óta már Pápán tartózkodó amerikai, svéd, norvég, finn katonatisztek és családjaik gyorsan beilleszkedtek a dunántúli kisváros életébe, gyermekeik pedig a magyar oktatási rendszerbe. Az iskolai képzést kifejezetten magas színvonalúnak minősítik - tette hozzá a miniszter, hangsúlyozva azt is, hogy általában is nívósnak tartják a magyarországi ellátást, jól érzik nálunk magukat.

A honvédelmi miniszter utalt arra, hogy a Mikulás-napi ünnepség megrendezésével hagyományt kívánnak teremteni, s jövőre szintén köszöntik majd az itt szolgáló külföldi és a velük dolgozó magyar katonatisztek gyermekeit.

A 160 gyermek - köztük a 17 külföldi - jól szórakozott a pápai bázisrepülőtér Mikulás-ünnepén, hiszen több mint kétórás gyermekműsoron is részt vehettek, találkozhattak a Magyar Honvédség Dream Team "Gepárdok" elnevezésű terepralli csapat tagjaival, a legkisebbeket pedig játszóház várta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását