2024. május 2. - Zsigmond

Gurmai Zita a francia árnyékkormányban

Gurmai Zita személyében magyar politikust neveztek ki a francia Szocialista Párt árnyékkormányának nők jogaiért felelős megbízottjává.
2008. december 6. szombat 16:50 - Hírextra
"Nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy az MSZP és az Európai Szocialista Párt után ezúttal a francia szocialisták kértek fel, hogy én legyek pártjukban a nők jogaiért felelős titkárság megbízott vezetője" – hangsúlyozta Gurmai Zita. Az európai parlamenti képviselő – aki egyúttal az MSZP Nőtagozatának és az Európai Szocialisták Nőszervezetének elnöke – a francia Szocialista Párt (PS) december 6-án megtartott tisztújító gyűlését követően értékelte a történteket.

A francia szocialisták főtitkárának nemrégiben megválasztott Martine Aubry a párt "belső parlamentje", azaz a nemzeti tanács előtt elmondott beszédében nevezte meg jelöltjeit Az elemzők által gyakran megosztottnak titulált pártban a párttagok bizakodással fogadták első női főtitkáruk programját, így a legnagyobb francia ellenzéki pártban is megkezdődhet a munka.

Az európai értékek mentén politizálni és előrehaladni kívánó Aubry felismerte, hogy a nők szerepét erősíteni kell. Ezért kérte fel a témában jártas, európai szinten elismert dr. Gurmai Zitát a feladatra. A gesztus szimbolikus jelentőséggel bír. A felkérés egyúttal elismerése a magyar politikus sok éves, eredményes munkájának.

"Mindent el fogok követni, hogy Franciaországban is segítsem nőtársaimat, megerősítsem a nők szerepét a közéletben. Emellett természetesen a tőlem eddig megszokott aktivitással és energiával fogom teljesíteni korábbi kötelezettségvállalásaimat" – mondta Gurmai Zita.
Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását