2024. május 17. - Paszkál

Puccs készül Fodor ellen

Ha van sapka Fodor Gáboron, ha nincs, elmozdíthatják az SZDSZ éléről - legalábbis a Magyar Hírlap értesülései szerint ha a jelenlegi elnök veszít a frakcióvezetői posztért való harcban Kóka Jánossal szemben alkalmatlanságra, ha nyer, a párton belüli túlzo
2008. december 5. péntek 07:50 - Hírextra
A frakcióvezetői poszt megszerzése mellett Fodor Gábor pártelnök megbuktatása a végső célja az SZDSZ-ben kiújuló belső harcnak - tudta meg a Magyar Hírlap több, a liberális párthoz közel álló forrásra hivatkozva.

A pártelnökbuktatás forgatókönyvének fontos állomása lenne, ha a hétfői képviselőcsoport-vezetői választáson veszítene a jelenlegi frakcióvezetővel, Kóka Jánossal szemben. Ez alapot adna arra, hogy alkalmatlanság, támogatottság elvesztése címén az elnököt lemondásra szólítsák fel.

Ha mégis nyerne, az SZDSZ végzetes megosztására hivatkozva követelnék távozását és egy január-februárra előre hozott tisztújító küldöttgyűlés összehívását. Ezt készítette elő a héten Pető Iván, amikor levélben felszólította Fodort, hogy ne induljon a posztért.

A lap forrásai szerint nem kizárt, hogy egy esetleges előre hozott tisztújításon Magyar Bálint is ringbe szállna a pártelnöki tisztségért.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását