2024. március 29. - Auguszta

Pártirodában jelentették be a sikert

Felháborítónak tartja Keszthely város vezetése, hogy Baracskai József, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács kormány által delegált tagja és Mohácsi József szocialista parlamenti képviselő az MSZP keszthelyi irodájában tartott sajtótájékoztatón
2008. december 5. péntek 14:37 - Hírextra
A keszthelyi polgármester szerint már korábban ismert volt, hogy a történelmi belváros rehabilitációs programját és a benyújtott pályázatot a szakértők kiemelten jó minőségűnek értékelték. A döntésről azonban az önkormányzat nem kapott hivatalos értesítést, a sikert bejelentő sajtótájékoztatóra pedig meg sem hívták a város vezetését.

A polgármester örül a pályázati sikernek, de a bejelentés módját felháborítónak és megengedhetetlennek tartja. A támogatás uniós pénzből származik, az európai uniós elveknek pedig nem felel meg, ha a projekt támogatásáról szóló hivatalos bejelentés egy pártirodában történik - áll a közleményben.

Baracskai József, az MSZP Zala megyei elnöke az MTI kérdésére elmondta: a pályázatról most született meg a döntés, amiről az érintett önkormányzatoknak természetesen megküldik a hivatalos értesítést. A sajtó munkatársainak előzetesen azért jelentették be a pályázati sikert, hogy a zalaiak és az érintett települések lakossága minél hamarabb értesüljön róla.

Baracskai József hozzátette: a pályázaton három zalai település nyert, de erről egyetlen városban sem tartottak külön tájékoztatót. Mint mondta: szerinte inkább örülni kellene a nyertes pályázatnak, s nem a formai dolgokkal foglalkozni.

A Nyugat-dunántúli Operatív Program városközpontok funkcióbővítésére kiírt pályázatán Keszthely, Zalaszentgrót és Hévíz összesen 1,26 milliárd forint támogatást nyert. Keszthelyen csaknem 1,5 milliárd forintot fordítanak a történelmi belváros rekonstrukciójára és a gyalogos térrendszer kiterjesztésére: a beruházást az operatív program több mint félmilliárd forinttal támogatja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását