2024. április 19. - Emma

Klasszikusok egymással - videóval

Aki esetleg azt hinné, hogy a mashup valamiféle modern zenei boszorkányság, ma a saját fülével győződhet meg ennek ellenkezőjéről. A rockzene olyan legendás figuráit idézzük meg összemosva mint Jimi Hendrix, a Pink Floyd és a Beatles.
2008. december 5. péntek 17:10 - paulson
Még a nyáron tapasztaltuk megdöbbenve egy külföldi zenei csatorna „klasszikus rockzenei” toplistáját nézve, hogy ez a kategória mennyit változott 2008-ra. Az olyan zenekarok, mint a Nirvana, vagy például a Guns N’ Roses mára kétségkívül jogosan tartoznak ide. Mégis meglepő a Deep Purple vagy a Led Zeppelin közt látni és hallani őket.

Éppen ezért nem túlzás azt állítani, hogy a pénteki első dal két klasszikus darab összemosása, melyben a Beatles és a Guns N’ Roses zenél közösen. Halljuk, milyen „Bors Őrmester Mennyországa”.









Ha már a Beatlesnél tartunk, akkor még egy dal erejéig mindenféleképpen meg kell, hogy álljunk. A kíváncsi természetűeknek ajánljuk a további keresgélést a témában, ugyanis a 4 Gombafejű életműve rengeteg „mixmestert” megihletett. Vannak gyengébb, kevésbé összeillő párosítások, de rengeteg izgalmas darab is. A bőség zavarában szenvedve, választásunk végül a legendás gitáros, Jimi Hendrix egyik dalával összekevert Beatles dalra esett.

Az eredmény érdekes, ez esetben részünkről a szó pozitív értelmében. She said crosstown traffic, mit mondhatnánk még?









Nemcsak a Beatles rajongóknak gyűjtöttünk mára zenei ínyencfalatokat: gondoltunk a Pink Floyd rajongókra is. Eredetileg a csapat „Another Brick in the Wall című számának a skót Franz Ferdinanddal felturbózott verzióját szántuk záródalnak, azonban a sors másként akarta. Azért akit ez is érdekelne, ne keseredjen el: ide kattintva meghallgathatja.

A nap utolsó mashupja ugyanúgy a Pink Floyd klasszikus számára épül, azonban egy szőke hölgy dalol bele a nótába, méghozzá Nancy Sinatra személyesen. Vizuálisan mindenesetre nagyobb élmény ez a változat.





Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását