2024. május 19. - Ivó, Milán

Cselgáncs csb: újra tatamin a négy barcelonai hős

Igazi csemegét ígér a dzsúdósok idei csapatbajnoksága, ugyanis az UTE Megyeri úti csarnokában szombaton a paksi Atomerőmű SE együttesében tatamira lép az 1992-es barcelonai olimpia négy magyar dobogósa, az aranyérmes Kovács Antal, az ezüstérmes Csák Józse
2008. december 5. péntek 14:10 - Hírextra
A 16 évvel ezelőtti "magyar csoda" fő részese, Kovács 36 évesen, a munkája mellett kevesebbet készülve is aranyérmes lett idén az osztrák csapatbajnokságban. Csák 42, Hajtós 43, Csősz 39 évesen sem szakadt el a tatamitól: Hajtós edzőként dolgozik, Csák pedig az indiai válogatott szövetségi kapitánya lesz. A még csak 30 éves Braun 2005-ben világ- és Európa-bajnok volt, idén a lisszaboni Európa-bajnokságon bronzérmes lett, a pekingi olimpiáról viszont lemaradt.

"Valószínűleg utoljára vagyok olyan formában, hogy elinduljak a csébén, szerintem jövőre már nem vállalom be. Annak idején beszéltük egymás között, hogy ha mi négyen összeállnánk, biztos megnyernénk a hazai csapatbajnokságot. De csak most jött el az idő, hogy megpróbáljuk, ami egyúttal remek alkalom a bulira is. Számomra most nem is az a lényeg, hogy nyerjünk, de azért természetesen szeretnék felállni a dobogó tetejére" – nyilatkozta a judoinfo.hu szaklapnak Kovács Antal.

Braun Ákos nem a legjobb előjelekkel készül a szombati versenyre:
"Lázas vagyok, legutóbb harmincnyolc-ötöt mutatott a hőmérő. Nem biztos, hogy a lázamat szombatig teljesen le tudom nyomni, de azt megígérhetem, hogy a súlyomat 73 kilóra le fogom. Ha nem nyernénk meg a csb-t, akkor újabb négy évet bevállalok, amihez azonban nem fűlne a fogam..."

Az UTE-csarnokban mutatkozik be új klubjában a kétszeres világbajnoki bronzérmes Ungvári Miklós, aki csütörtök óta a frissen megalakult MTK-Erzsébetváros versenyzője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását