2024. április 28. - Valéria

A Fidesz igent mond

A Fidesz-frakció vezetése azt javasolja a képviselőcsoportnak, hogy a Legfelsőbb Bíróság elnöki tisztségére jelölt Havasiné Orbán Mária megválasztását igen szavazatukkal támogassák - tudatta az ellenzéki képviselőcsoport pénteki ülését követően Navracsics
2008. december 5. péntek 12:35 - Hírextra
Közleményük szerint a frakcióvezetés azt javasolja a Fidesz képviselőcsoportjának, hogy a főbírónak jelölt Havasiné Orbán Máriát ne is hallgassa meg a hétfői frakcióülésen. Utaltak arra, hogy a frakció előtti meghallgatás a jelölt parlamenti bizottsági bemutatkozásai, valamint az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT) keddi támogató állásfoglalása miatt nem szükséges.

Havasiné Orbán Mária parlamenti bizottsági meghallgatásain kétséget kizáróan bizonyította alkalmasságát a főbírói tisztségre - olvasható a közleményben. A főbírójelöltet hétfőn az alkotmányügyi bizottság, szerdán az emberi jogi bizottság hallgatta meg.

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) képviselőcsoportja, ismerve Havasiné Orbán Mária eddigi tevékenységét, támogatja megválasztását - közölte Rubovszky András, az ellenzéki párt frakcióvezető helyettese az MTI érdeklődésére.

Sólyom László köztársasági elnök november végén jelentette be, hogy Havasiné Orbán Máriát jelöli a Legfelsőbb Bíróság elnökének. Az államfőnek azért kellett ismét főbírót jelölnie, mert az Országgyűlés május 26-án nem választotta meg előző jelöltjét, Baka Andrást. Az akkori jelölt nem kapta meg az OIT-tagok többségének támogatását sem.

A Legfelsőbb Bíróság volt elnöke, Lomnici Zoltán hatéves megbízatása június 24-én járt le.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását