2024. június 17. - Laura, Alida

H1N1: újabb kismama került kórházba

Újabb kismamát kezelnek H1N1 vírus okozta fertőzés miatt Szegeden, a beteg nem igényel intenzív ellátást, a fertőzőosztályon fekszik - tájékoztatta a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) klinikai központja csütörtökön az MTI-t.
2009. december 10. csütörtök 20:41 - HírExtra
Hegedűs Mariann, a központ sajtóreferense az MTI megkeresésére péntek délelőttre ígért részletes tájékoztatást az esetről. Az SZTE klinikáin csütörtök délután 15, H1N1-pozitív influenzás beteget ápoltak - két férfit, kilenc nőt és négy gyereket -, közülük négy páciens kap intenzív ellátást, s hármukat lélegeztetni kell. A klinikai központ szeptember 30-án kapott először H1N1-pozitív eredményt ott ápolt betegről. Azóta csütörtök délutánig összesen 147 beteget vettek föl influenzaszerű tünetek miatt, közülük 66 bizonyult H1N1-pozitívnak. Tizenhárom felvett betegnél a vizsgálat még folyamatban van.

Az ambulanciákon is sok beteg fordult meg influenzaszerű tünetek miatt, de az állapotuk nem volt olyan, hogy felvételt igényeltek volna - áll az intézmény közleményében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását