2024. április 26. - Ervin

Sorsjeggyel szabadulna meg házaitól

Sorshúzáson akarja "kiárusítani" egy spanyol befektető azokat a lakásokat, amelyeket eddig nem sikerült eladnia egy Barcelona közelében épült lakótelepen.
2008. december 3. szerda 07:54 - Hírextra
A Grupo de Empresas Rob nevű ingatlancég lakásonként 7000 - egyenként 50 euró (13 ezer forint) címletű - sorsjegyet bocsát ki, így 350 ezer eurós bevétele lenne egy-egy lakásból. Összesen 31 lakást sorsolna ki ezen a módon.

A lakás-sorsjegyek árusítása szerdán kezdődik, a húzásra néhány hónapon belül kerül sor. Ha lakásonként nem sikerül legalább 6500 szelvényt eladni, a vállalkozó visszaadja a pénzt a résztvevőknek.

A sorsjáték a balsorsú spanyol befektetőknek csak az egyik ötlete. Októberben egy másik vállalkozó úgy próbált megszabadulni el nem kelt ingatlanaitól, hogy kettőt kínált egy áráért: pontosabban annak, aki megvesz egy házat a malagai komplexumban, felajánlott ráadásként ugyanott egy kisebb lakást is.

De a barcelonai vállalkozónak is volt már elődje. Egy befektető, aki - hogy törleszthesse az általa felvett hiteleket - sorsjátékot szervezett, és főnyereményként a saját lakását ajánlotta fel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását