2024. május 2. - Zsigmond

Nem létező bankjeggyel fizetett

Két nem létező, 54 ezer forintos címletű bankjeggyel fizettek egy idős embernek három birkáért a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kétpón; a papírpénzt átadó fiatalember ellen csalás miatt indítottak eljárást - közölte a rendőrség szerdán az MTI-vel.
2008. december 3. szerda 11:47 - Hírextra
Egy 17 éves kétpói fiatalember birkavásárlás miatt felkereste a 62 éves helyi lakost, meg is egyezett vele három állat megvételéről és a 108 ezer forintos árról - mondta el az ügyben eljáró Mezőtúri Rendőrkapitányság vezetője.

Szakács László alezredes tájékoztatása szerint a vásárló két nap múlva vitte a pénzt: két 54 ezer forintos bankjegyet adott át az idős embernek. A sértettnek nem tűnt fel semmi, eltette a bankókat.

Amikor a postán fel akarta azokat váltani, azt hitték, viccel, majd látva, hogy nem tréfának szánta a kérését, közölték vele: ilyen címletű fizetőeszköz Magyarországon nincs forgalomban.

A mezőtúri rendőrkapitány a pénzről elmondta: egy 20 ezer forintos címletű bankjegyet alakítottak át 54 ezer forintossá. A fénymásolással előállított papírpénzről már az első tapintásra megállapítható, hogy silány minőségű.

A pénzből a csalónál tartott házkutatás során a rendőrök további 23 darabot találtak, valamennyinek megegyezik a sorozatszáma. A fiatalember azt vallotta, hogy az 54 ezer forintosokat egy hulladékgyűjtő telepen találta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását