2024. május 5. - Györgyi

Nem lesz világbajnokság

A múlt heti terrorakciók miatt kialakult biztonsági helyzetre hivatkozva elhalasztják a fallabdázók december közepére kiírt, indiai páros világbajnokságát.
2008. december 3. szerda 12:16 - Hírextra
A vb-re december 15. és 20. között Csennajban került volna sor, ám a múlt héten, Mumbaiban történt merényletsorozat ellehetetlenítette a sportági csúcsviadalt. A halasztásról szóló végső döntést a nemzetközi szövetség (WSF) mondta ki, miután az ausztrálok jelezték, nem küldenek versenyzőt Indiába.

"Az ausztrálok mellett várhatóan több más ország is lemondta volna a szereplést, márpedig így nincs értelme megrendezni a versenyt. A játékosok biztonsága egyébként is mindennél fontosabb" - indokolt George Mieras, a WSF egyik vezetője, hozzátéve, hogy a viadalt 2009-ben megrendezik.

Nem a fallabda páros vb az első sportesemény, melyet a 183 ember életét követelő merényletsorozat nyomán lefújtak: múlt csütörtökön a Twenty20-as szabályrendszerű krikett Bajnokok Ligája-tornát törölték a szervezők.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását