2024. május 2. - Zsigmond

Elkerülhetetlen az elbocsátás

A válság elkerülhetetlen velejárója lesz a foglalkoztatottak számának csökkenése, a munkaadók álláspontja továbbra is a bérek nominál értékének megtartása és a változatlan minimálbér - fejtette ki Futó Péter, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetség
2008. december 3. szerda 11:21 - Hírextra
Az MGYOSZ "Csúcstalálkozó" elnevezésű rendezvénysorozatának idei, utolsó konferenciáján az elnök hozzátette: a munkaadók és az egész gazdaság az euró mielőbbi bevezetésében érdekelt, jó lenne, ha 2012-ben megtörténne.

A találkozón a jegybankelnök kifejtette: a kormány által várt 3,4 százaléknál alacsonyabb lehet az idén a deficit, ha az utolsó hetekben a kormány nem költ túl sokat, akár 3 százalék alá is csökkenhet.

Simor Andrásbeszélt arról is, hogy a kiigazítás terheit másra is háríthatta volna a kormány, politikai döntés volt, hogy ezeket a gazdaság viselje - adónöveléssel és a beruházások visszafogásával - és ne például a szociális rendszer.

Ezzel a gazdasági növekedés nagyobb mértékben esett vissza, ami együtt járt a magas eladósodottsággal, alacsony megtakarítási szint mellett. Ezért is érinti a válság érzékenyebben Magyarországot és más, hasonlóan eladósodott országokat - tette hozzá.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását