2024. április 20. - Tivadar

Nem lesz tovább kapitány. Vagy mégis?

Balzsay Károly bejelentette, hogy nem pályázik a férfi ökölvívó-válogatott szövetségi kapitányi posztjára.A nemzeti csapat munkáját 2004 végétől irányító szakember a magyar szövetség (MÖSZ) keddi elnökségi ülésén hozta nyilvánosságra döntését.
2008. december 2. kedd 16:08 - Hírextra
Jelezte, hogy a jövőben a Központi Sportiskola (KSI) szakosztályának vezetőedzője lesz. Balzsay irányításával a 2005-ös világbajnokságon egy ezüst-, a 2006-os Európa-bajnokságon két bronz-, míg az idei kontinensviadalon egy ezüst- és három bronzérmet szerzett a válogatott.

A pekingi olimpiáról - melyre öten kvalifikálták magukat - Szellő Imre révén egy ötödik, míg a tavalyi vb-ről ugyancsak Szellőnek köszönhetően szintén egy ötödik hellyel tért haza a csapat.

Az ülésen kiderült, hogy még egyetlen kandidálás sem érkezett be a szövetséghez - igaz, a kapitányi posztra a pályázati munkák leadási határideje december 15.

Balzsay Károly, a férfi ökölvívó-válogatott szövetségi kapitánya tárgyal a Központi Sportiskolával, ám véglegesen még nem zárta ki annak lehetőségét, hogy benyújtja pályázatát a poszt újbóli elnyeréséért.

A magyar szövetség (MÖSZ) keddi elnökségi ülésén Csötönyi Sándor elnök jelentette be, hogy a tisztséget 2004 óta betöltő szakember nem a nemzeti csapat élén képzeli el jövőjét, hanem a KSI edzőjeként. Balzsay ezt az ülésen nem cáfolta, ám mint később az MTI-nek elmondta, a helyzet nem ennyire egyértelmű.

"Az elnök úr által az elnökség előtt elmondottak megfelelnek a valóságnak, mert valóban tárgyalok a KSI-vel, s amennyiben sikerül megállapodnunk, nagy valószínűséggel ott folytatom tovább - nyilatkozta a szakember. - Ugyanakkor sok mindent kell még mérlegelnem. A végleges döntést csak a jövő heti országos bajnokság alatt fogom meghozni. Sokan szeretnék, hogy én maradjak a szakvezető, és még a versenyzőkkel is szeretnék beszélni. Ráadásul azt sem akarom, hogy a KSI-nél feszültséget okozzon az esetleges érkezésem, hiszen ott hosszú évek óta színvonalas szakmai munka folyik Svasznek Jenő vezetésével."

Balszay összegezve annyit mondott, hogy ha a december 15-i határidőig nem viszi be a szövetségbe a pályázatát, akkor biztosan nem száll versenybe a posztért.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását