2024. május 2. - Zsigmond

Önkéntesek gyűjtenek a gyermekosztálynak

Három régió önkéntesei találkoznak a hétvégén a kaposvári KÖZÖD! Találkozón. A program részeként a fiatalok december 6-án ajándékokat gyűjtenek a város több pontján, amelyeket a Magyar Vöröskereszt Somogy Megyei Szervezete segítségével a Kaposi Mór Oktató
2008. december 2. kedd 10:49 - Hírextra
A kiadott közlemény szerint péntektől vasárnapig Kaposvár látja vendégül a Nyugat-, Közép-, és Dél- Dunántúl, 14 és 25 év közötti önkénteseit. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány a Somogy Ifjúságáért Egyesülettel együttműködve a somogyi megyeszékhelyen rendezi a KÖZÖD! Találkozó elnevezésű, interregionális önkéntes találkozóját, amelynek központi témája a segítségnyújtás lesz.
A somogyi megyeszékhelyre látogató önkéntesek adományokat gyűjtenek a kaposvári kórház gyermekosztálya javára, de ők maguk is hoznak ajándékokat a gyerekeknek.

A KÖZÖD! Találkozó célja továbbá az is, hogy azok a fiatalok, akik az év során különböző településeken tevékenykednek, megismerhessék egymást, tapasztalatot cserélhessenek és jövőbeni együttműködéseket hozzanak létre - olvasható a közleményben, amely szerint a három nap alatt a fiatalok csapatépítő feladatokat hajtanak végre, felkészülnek az önkéntes tevékenységre.

A közlemény kitér arra is, hogy a KÖZÖD! Találkozót az idei tanévben elsőként novemberben, Hajdúböszörményben rendezték meg, ahol a problémamegoldással foglalkoztak a résztvevők. A mostani kaposvári rendezvény után, 2009 tavaszán Budapest ad majd otthont a harmadik KÖZÖD! Találkozónak.

A Magyarországon 2002-ben indult kezdeményezés a fiatalok közösségi kapcsolattartására nyújt lehetőséget, bővíti a fiatalok oktatási lehetőségeit, a mindennapi életben hasznosítható készségeket tanít nekik, és segíti őket abban, hogy pozitívan járuljanak hozzá közösségük fejlődéséhez - olvasható a közleményben.

A KÖZÖD! program a Nokia és az International Youth Foundation globális kezdeményezésének része, világcég és civil szervezetek szakmai együttműködésének egyedi példája.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását