2024. május 3. - Tímea, Irma

A zálogházak örülnek a válságnak

Egyre többen viszik zálogházba értékeiket Kijevben, hogy törleszteni tudják a hiteleiket és közműtartozásaikat.Az ukrán főváros lakói manapság mind gyakrabban zálogosítanak el autókat, számítástechnikai és szórakoztató elektronikai eszközöket, szemben a m
2008. december 2. kedd 18:43 - Hírextra
A zálogházakba beadott értékek között azonban jelenleg is dominálnak az ékszerek és a nemesfémből készült eszközök, valamint drágakövekkel díszített tárgyak - írta keddi számában az ukrán fővárosban megjelenő Gazeta Po-Kijevszki című napilap.

Szerhij Ponomarjov, az Ukrán Zálogházak Szövetségének elnöke az újságnak elmondta: mostanság valóságos robbanás tapasztalható a zálogházak forgalmában, a válság ugyanis arra kényszeríti az embereket, hogy zálogba adják értékeiket, s ez a tendencia csak növekedni fog. Októberben és novemberben országosan 20 százalékkal nőtt a zálogházakat felkeresők aránya szeptemberhez és 12 százalékkal a megelőző évhez képest - tette hozzá.

A kijevi rendőrség szóvivői irodájának közlése szerint az ukrán fővárosban növekszik a lopások száma és az eltulajdonított tárgyakkal való kereskedés, így várható, hogy a lopásból származó cikkek a zálogházakba is bekerülnek. Ilyeneket - elsősorban mobiltelefonokat és műszaki eszközöket - egyelőre a rend őrei azonban csak elvétve találnak az elzálogosított tárgyak között.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását