2024. május 4. - Mónika, Flórián

Kirúgták a rendőrkapitányt

Azonnali hatállyal, indoklás nélkül felmentette tisztségéből a csurgói rendőrőrs parancsnokát a Nagyatádi Rendőrkapitányság vezetője, továbbá felfüggesztette beosztásából a nagyatádi kapitányság hivatalvezetőjét az ellene folyó büntetőeljárás befejezéséig
2008. december 1. hétfő 16:47 - Hírextra
Pálné Gergely Mónika, a főkapitányság szóvivője az MTI megkeresésére elmondta: a Nagyatádi Rendőrkapitányságot december elsejétől várhatóan a jövő év tavaszáig vezető Horváth László rendőr alezredes, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője hétfőn közölte az érintettekkel a felmentésről, illetve a felfüggesztésről szóló döntését.

A kapitányság élén azután történt váltás, hogy Mergancz Sándor megyei rendőrfőkapitány múlt pénteken azonnali hatállyal, indoklás nélkül felmentette Ősz István nagyatádi rendőrkapitányt. A szóvivő tájékoztatása szerint a főkapitány egy állományülésen azt közölte: tavasszal várhatóan a jelenleg Afganisztánban tartózkodó zákányi határrendészeti őrs parancsnoka, Hegedűs János veszi át a Nagyatádi Rendőrkapitányság vezetését.

Egerváriné Lucza Gyöngyi, a Somogy Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI érdeklődésére elmondta: a Nagyatádi Rendőrkapitányság hivatalvezetője ellen a Kaposvári Nyomozó Ügyészség rendelt el nyomozást hivatalos személy által elkövetett, három rendbeli közokirat-hamisítás miatt.

Közölte: az eljárás még novemberben indult, a hivatalvezetőt azóta már gyanúsítottként ki is hallgatták. Bővebb tájékoztatást a nyomozás lezárása után adnak - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását