2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Eljárás a falomlás ügyében

Közigazgatási hatósági eljárásban vizsgálja a BRFK rendkívüli haláleseti osztálya a fővárosi Üllői úton történt falomlás okát - közölte a rendőrség sajtóügyeletese az MTI-vel vasárnap. Az előző nap történt baleset 50 éves áldozatát egyelőre nem tudták azo
2008. november 30. vasárnap 21:46 - Hírextra
Sass Oszkár elmondta, a rendőrség azt vizsgálja, miért omlott le az utcára a bontás alatt álló épület homlokzata.

A baleset szombat délelőtt történt, közel a Könyves Kálmán körút és az Üllői út kereszteződéséhez. Az egykori Bolyai János Katonai Műszaki Főiskola épületét bontó munkások jelezték az omláshoz kiérkező tűzoltóknak, hogy valószínűleg egy ember maradt a romok alatt.

A területet keresőkutyákkal vizsgálták át, ekkor találták meg a felismerhetetlenségig összeroncsolódott 50 év körüli férfit, akinek a személyazonosságát azóta sem tudták megállapítani.

Szakértők nem zárták ki, hogy az épület tovább omlik, ezért a környéket a bontás befejezéséig lezárták.
A helyszínen munkaügyi ellenőrök hallgatták meg a kivitelező cég vezetőit és munkásait a balesetről, a bontási munkák biztosításáról. Gedeon András, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség szóvivője a baleset után az MTI-nek elmondta, a kivitelező arról tájékoztatta a felügyelőség munkatársait, hogy a bontást két munkagép végezte és a helyszínt biztosították.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását