2024. április 25. - Márk

Magyar alelnököt választottak

Vaskuti Istvánt a szervezet első alelnökévé választotta a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) kongresszusa. A római tanácskozáson arról is döntés született, hogy a jövő évi világbajnokság programjában ugyan marad az eddigi 27 szám, de három közülük megv
2008. november 29. szombat 18:37 - Hírextra
Az 53 éves Vaskuti - az 1980-as moszkvai olimpia kenus aranyérmese - eddig az ICF síkvízi bizottságát vezette, s mostani sikere többek között annak köszönhető, hogy az elmúlt négy évben eredményes munkát végzett a szakágban. Ahogy Schmidt Gábor, a magyar szövetség (MKKSZ) főtitkára az MTI-nek elmondta: Vaskuti már a szavazás első körében megkapta a kinevezéséhez szükséges voksokat és ezzel bekerült a végrehajtó bizottságba. Az elnöki poszton is változás történt: a német Ulrich Feldhoffot a spanyol José Perurena követi, a mandátuma egyelőre két évre szól.

A kongresszus a vb-programról is szavazott. A magyarok azt támogatták, hogy maradjon az eddig megszokott 27 számos műsor, s végül ez az indítvány élvezett többséget, noha volt olyan javaslat is, hogy 20-ra csökkenjen a program. Változás lesz azonban, hogy 2009-ben a női K-4 1000 m, a férfi K-4 és C-4 500 m helyett egy-egy férfi és női kajak, valamint kenu váltó kerül a programba. Hogy milyen távon, egyelőre nem dőlt el.

"A szövetség próbálja minél eladhatóbbá, a nézők számára fogyaszthatóbbá tenni a kajak-kenut, ezt a törekvést erősíti a mostani határozat is. Nincs azonban semmi kőbe vésve, a tapasztalatok alapján jövőre, ha szükséges, ismét lehet módosítani" - fogalmazott Schmidt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását