2024. május 3. - Tímea, Irma

Korán kezdik az emlékezést

Már most készül a 2017-ben esedékes Luther-évfordulóra a Magyarországi Luther Szövetség, a rendezvényekkel a reformátor első, 1517-es fellépésének állítanak emléket - tájékoztatta Reuss András, a szervezet tiszteletbeli elnöke az MTI-t.
2008. november 29. szombat 09:51 - Hírextra
A szervezet szombati, budapesti közgyűlésén arról is tárgyalnak, mely kiadványokkal járulnak hozzá a vallásalapító teológus emlékének ápolásához az évforduló esztendejében - mondta.

Szólt arról, hogy Magyarországon eddig mindössze hat kötetet sikerült kiadni - mintegy száz évvel ezelőtt - a Luther Márton műveit összefogó sorozatban, e vállalkozás felújítása lehet az egyik legfőbb céljuk a Luther-évforduló alkalmából. Arra azonban saját erőből szinte semmi esély nincs, hogy az összes, több mint száz kötetnyi írott Luther-anyagot kiadják magyarul - hangsúlyozta Reuss András.
A kiadványokat kronológiai és tematikus alapon is össze lehet állítani - vázolta elképzeléseiket.
A szombati közgyűlés első felében Eric W. Gritsch, magyar származású amerikai teológus Luther Mártonról szóló, Isten udvari bolondja című könyvét elemzik kerekasztal-beszélgetés keretében. A kötet a reformátor életét és munkásságát mutatja be.

A közgyűlés második felében a társaság éves jelentését fogadják el, és szó lesz jövő évi terveikről is, így például arról, hogy jövőre milyen, Lutherhez kapcsolódó könyveket jelentetnek meg. Szó van Gerhard Eberling és Vajta Vilmos teológusok Lutherről szóló írásainak megjelentetéséről is.
Reuss András tájékoztatása szerint a Magyarországi Luther Szövetség - az 1948-as feloszlatás után - 1992-ben alakult újjá. A szervezet jelenleg mintegy 150 aktív taggal működik, teológiai könyvek kiadásával és előadások szervezésével foglalkozik. A szövetség elnöke Fabiny Tibor teológia professzor, alelnöke Lackner Pál dandártábornok, protestáns tábori püspök.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását