2024. május 2. - Zsigmond

Kanári-szigeteki zenére lazul a magyar

Új zene a Kanári-szigetekről címmel ad hangversenyt vasárnap este a Magyar Szimfonikus Kamarazenekar a budapesti Olasz Kultúrintézetben; minden darab magyarországi bemutató - mondta el Magyari Imre Liszt-díjas kürtművész, az együttes vezetője elmondta az
2008. november 29. szombat 11:07 - Hírextra
A maribori, zágrábi, berni, bécsi és pozsonyi koncertek után Budapesten is hat olyan zeneművet mutatnak be, amelyeket a Magyar Szimfonikus Kamarazenekar számára komponáltak kortárs kanári-szigeteki zeneszerzők.

A vasárnap esti koncerten, az Olasz Kultúrintézetben Daniel Roca Cuerdas al Aire, Emilio Coello Las Rosas de Hércules, Dori Díaz-Jerez Écliptique, Laura Vega Poemas de Elvireta Escobio, Gustavo Díaz-Jerez Aranfaybo és Manuel Bonino Versos című kompozíciója hangzik el.

Az estet Alberto Roque Santana vezényli, közreműködik Raquel Lojendio és Alberto Feria énekes, valamennyien kanári-szigeteki művészek. A hangversenykörút célja, hogy bár a szigetcsoport nem önálló entitás, mégis az ott élő alkotók értékeire felhívja a figyelmet - ezért finanszírozza a sorozatot a szigetek önkormányzata.

Magyari Imre szerint melodikus, szép darabokat hallhat a közönség, az esten CD- és filmfelvétel is készül, 2009-ben pedig több európai nagyvárosban folytatódik a turné. A tíz éve működő Magyar Szimfonikus Kamarazenekar más szimfonikus nagyzenekarok muzsikusaiból verbuválódott, akik szívesen egészítik ki tevékenységüket kamarazenéléssel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását