2024. április 28. - Valéria

Trükkös lopás

A fővárosi rendőrség szervezett bűnözés elleni osztálya vizsgál négy, hasonló módon elkövetett lopást: az elkövetők kiszúrják a gépkocsi kerekét, majd az autóból kiemelik a kereket cserélő sértett őrizetlenül hagyott értékeit.
2008. június 18. szerda 21:51 - Hírextra
A közleményben felidézték: hétfőn a XVIII. kerületben két huszonéves férfi kiszúrta egy gépkocsi abroncsát, és amikor a jármű vezetője lecserélte a kereket, figyelmetlenségét kihasználva az utastérből eltulajdonították a táskáját, benne az előzőleg felvett készpénzével.

Másnap a III. és a IX. kerületben követtek el hasonló módon bűncselekményt, szerdán pedig a XI. kerületben ismeretlenek betörték egy gépkocsi hátsó ablakát és az ülésen hagyott táskát eltulajdonították. A tettesek mind a négy esetben segédmotoros kerékpárral távoztak a helyszínről.
A BRFK szervezett bűnözés elleni osztálya nagy erőkkel keresi az ismeretlen elkövetőket.

A rendőrség felhívta a figyelmet arra, hogy ezek a "trükkös lopások" megelőzhetőek. Arra kérték az autósokat, hogy értékeiket lehetőség szerint ne az ülésen helyezzék el, kiszálláskor pedig tegyék biztonságos helyre. Fontosnak nevezték, hogy megálláskor ne maradjon nagyobb érték az utastérben és minden esetben vegyék ki az indítókulcsot a járműből.

A "trükkös lopások" veszélyeire az Országos Rendőr-főkapitányság is felhívja a figyelmet internetes oldalán. Mint írják, a bűnözők egyes esetekben már a határátkelőhelyeken kiszemelik áldozataikat, akiket követnek és melléjük érve - látszólag segítő szándékkal - integetnek, jelezve: a kerék defektes vagy más műszaki hiba áll fenn.

A lassító, majd alkalmas helyen megálló gépkocsi vezetőjét a jármű hátsó részéhez hívják és segítőkészen vizsgálgatják a gumit, eközben társuk a gépkocsiból magához veszi a látható-elérhető értéktárgyakat, igazolványokat, készpénzt, vagy magát az autót lopja el. Nem ritka, hogy menet közben szándékosan sérüléseket okoznak a kiszemelt gépkocsin, így kényszerítve megállásra annak vezetőjét.

Más esetekben parkolóban vagy benzinkútnál pihenő, alvó autósokat ébresztenek fel azzal, hogy gumiabroncsuk defektes, előfordul, hogy a hitelesség kedvéért előzőleg valóban kilyukasztják a kereket. A kocsiból álmosan kiszálló sofőr figyelmét az autó hátsó részénél lekötik, miközben társuk ellopja az utastérben őrizetlenül hagyott tárgyakat vagy magát az autót.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását