2024. május 2. - Zsigmond

A gyerekkatonák ellen

Illegális fegyveres csoportok erőszakos toborzásairól tartottak felvilágosítást több mint hatezer kolumbiai gyereknek. Kolumbia északnyugati Urabá térségében, ahol a legtöbb szélsőjobboldali gerilla- és félkatonai csoport működik, a 12-17 év közötti kisko
2008. november 29. szombat 18:08 - Hírextra
Egykori harcosok mentek el az iskolákba, mondták el saját tapasztalataikat és mutatták be első kézből a kolumbiai erőszak kíméletlen valóságát.

    "Hasznosnak érezzük magunkat, ha elmondhatjuk tapasztalatainkat. Ez kötelességünk is a társadalommal szemben, hogy a fiatalok, függetlenül attól, milyen helyzetben vannak, ne kövessék el ugyanazt a hibát, amelyet mi elkövettünk" - mondta el egy  fiatalember, aki azelőtt egy fegyveres csoporthoz tartozott, és most csatlakozott a kampányhoz.

    Urabá régióban jelenleg 2003 volt fegyveres beilleszkedését próbálják segíteni, akiknek állandó pszichológiai, szociális és egészségügyi segítséget biztosítanak, oktatási, képzési lehetőségeket kínálnak, hogy munkába tudjanak állni. Havi megélhetési támogatást is kapnak, hogy újra megtalálják a helyüket a civil életben.

    Különböző nemzetközi szervezetek, köztük a Human Rights Watch nemzetközi emberi jogi szervezet számításai szerint, a felfegyverzett jobboldal leszereléséig, 2003-2006 között a kolumbiai gerilla- és félkatonai csoportok soraiban több mint 11 ezer gyermek katona harcolt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását