2024. május 2. - Zsigmond

Példás együttműködés rendőrök és polgárőrök között

Példás a somogyi rendőrök és polgárőrök együttműködése - állították egybehangzóan a két szervezet vezetői pénteken Kaposváron, az első megyei rendőr-polgárőr konferencia szünetében tartott sajtótájékoztatón.
2008. november 28. péntek 19:20 - Hírextra
A bűnmegelőzés, a közbiztonság fenntartása szempontjából a polgárőrszövetség a rendőrség egyik legfontosabb stratégiai partnere - mondta Horváth József rendészeti igazgató, főkapitány-helyettes, aki a bűnmegelőzés egyik letéteményesének nevezte a megyében több mint 3 ezer taggal működő 115 polgárőr- és önvédelmi szervezetet.

Mergancz Sándor megyei rendőrfőkapitány a konferencia jelentőségéről szólva kiemelte: jó alkalom ez arra, hogy jobban megismerjék egymást, megvitassák azokat a javaslatokat, amelyek még hatékonyabbá tehetik a két szervezet közötti, több mint 12 éves együttműködést.

A polgárőrség "kapcsot" jelent a rendőrség és a lakosság között - emelte ki az együttműködés jelentőségét a főkapitány.

Szablics István, a Somogy megyei Polgárőr Szövetség elnöke az idei év fontos eredményének nevezte, hogy a három Balaton-parti megye 37 polgárőr-egyesülete a jövőben összehangoltan végzi a feladatát.

Beszámolt arról is, hogy a megyében az elsők között szervezték meg a 24 órás diszpécserszolgálatot, így a szolgálatban lévő polgárőrök szükség esetén azonnal kapcsolatba léphetnek a rendőrökkel, mentőkkel, tűzoltókkal, és segítséget tudnak kérni. Közölte továbbá, hogy a tervek szerint a jövő évtől arra ösztönzik tagjaikat: minden település, ahol polgárőrség van, fogadjon maga mellé egy másikat, így a 245 település többségét le tudják fedni.

Márton Zoltán, az Országos Polgárőr Szövetség felügyelőbizottságának elnöke kiemelte, hogy soha nem akarták átvenni a rendőri szerepet. A rendőrség felel a közbiztonságért, a polgárőrség pedig a maga eszközeivel megpróbál segítséget nyújtani - tette hozzá. A somogyi polgárőrök tevékenységéről azt mondta: jól és hatékonyan látják el feladataikat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását