2024. május 14. - Bonifác

Gyurcsány részvétet nyilvánított

Gyurcsány Ferenc kormányfő a Magyar Köztársaság minden polgára nevében táviratban fejezte ki együttérzését az indiai népnek és az áldozatok hozzátartozóinak a Mumbaiban elkövetett terrortámadás miatt - mondta Budai Bernadett a pénteki, budapesti kormánys
2008. november 28. péntek 14:00 - Hírextra
A miniszterelnök a táviratban elítélte a támadást - mondta a kormányszóvivő. Közölte azt is: a kint tartózkodó magyar állampolgárok nincsenek veszélyben.

Másik témára áttérve azt mondta, hogy újabb, több mint 1,1 milliárd forintos támogatást kapnak a működésképtelenné vált helyi önkormányzatok, annak érdekében, hogy továbbra is el tudják látni feladataikat.

Gyenesei István önkormányzati miniszter döntése értelmében most 308 helyi önkormányzat részesül támogatásban. Velük együtt idén 1.286 önkormányzat kapott eddig mintegy 7,5 milliárd forintnyi támogatást.

A települések 2008-ban a támogatást pályázatok útján, három ütemben kapták meg. Budai Bernadett megjegyezte, hogy Gyenesei István decemberben újabb támogatásokról dönthet.A kormányszóvivő kitért arra is, hogy mintegy 14 ezer diák érettségizett idén ősszel. Közülük több mint 1.800-an valamelyik tantárgyból emelt szintű vizsgát tettek.

A tanulók összesen 46 tárgyból tettek emelt és 101 tárgyból középszintű vizsgát. A diákok több mint a fele előre hozott érettségit tett.Budai Bernadett kitért arra: idén ősszel arra is volt lehetőség, hogy a tárgyakból idegen nyelven vizsgázzanak a diákok.

Kérdésre válaszolva a kormányszóvivő úgy reagált a Fidesz frakcióvezetőjének, Navracsics Tibornak a pénteki sajtótájékoztatóján elhangzottakra, hogy a kormány - éppen az elmúlt hetek, hónapok intézkedéseivel - biztosította az ország stabilitását, és megteremtette a világgazdasági válság leküzdésének egyik legfontosabb feltételét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását