2024. április 16. - Csongor

Antiszemitizmus elleni konferencia

Antiszemitizmus elleni konferenciát kezdeményez a budapesti izraeli nagykövet. Aliza Bin-Noun pénteken az MTI-nek arról is beszélt, hogy egyáltalán nem gyengül az antiszemitizmus Magyarországon.
2008. november 28. péntek 17:36 - Hírextra
Habár a világ más országaival összehasonlítva nem Magyarországon a legrosszabb a helyzet, de itt is jelen van az antiszemitizmus, s egyáltalán nem gyengült. Egy demokratikus és nyitott társadalomnak ez ellen harcolnia kell - mondta Aliza Bin-Noun.

A márciusi budapesti konferencia önmagában nem fogja megváltoztatni a helyzetet, de jó lehetőség arra, hogy felhívják a figyelmet erre a problémára - tette hozzá.

Aliza Bin-Noun hozzátette: ilyen tanácskozásokat a világ minden pontján rendeznek, a legutóbbi például az év elején volt Izraelben, de két éve Magyarországon is tartottak hasonló megbeszélést.

A konferencián szakértők beszélnek majd az európai antiszemitizmusról, a lehetséges jogi válaszokról, a gyűlöletbeszédről, valamint a média és az internet szerepéről - mondta a nagykövet.
Az izraeli nagykövetség a Közép-európai Egyetemmel közösen szervezi a konferenciát, az esemény a toleranciahét része lesz majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását