2024. május 4. - Mónika, Flórián

A nagycsaládosok szolidárisak a közszféra dolgozóival

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) támogatását és szolidaritását fejezi ki a közszféra szombati demonstrációján résztvevőkkel - közölte Szabó Endre, a szervezet elnöke pénteken az MTI-vel.
2008. november 28. péntek 11:37 - Hírextra
A közszolgálati dolgozók jövedelmének megrövidítésével számos család kerül majd nehezebb helyzetbe, kiszámíthatatlanná válik jövőjük - írta közleményében az elnök.

A NOE szerint a munka világa tiltakozásuk kifejezésére szólítja fel mindazokat, akik "nem értenek egyet a pénzügyi és az ügyetlen politizálás keltette gazdasági válság terheinek méltánytalan elosztásával, az aránytalan közteherviseléssel, a társadalom összetartó szövetének rombolásával, a jövő mindenoldalú felélésével".

Szabó Endre szerint az egyik legkirívóbb példa az oktatásban bekövetkezett rombolás. A pedagógusok helyzete már-már a jövőt veszélyezteti - tette hozzá.A Parlament épülete elé hirdetett szombati demonstráción a közszolgálati dolgozókat képviselő szakszervezetek mindegyike részt vesz. A tüntetők az ellen tiltakoznak, hogy a 2009-es költségvetésben a pénzügyi válság miatt megvonják a közszolgálati dolgozóktól a 13. havi illetményt és bérüket befagyasztják. A szakszervezetek azt követelik, hogy legalább négy százalékkal növeljék a közalkalmazottak és köztisztviselők bértáblájának tételeit.

Az érdekképviseletek a kormánnyal 2007. február 19-én aláírt megállapodásra hivatkoznak, amely a reálkeresetek értékének megőrzéséről szól. Ha a kormány követeléseiknek nem tesz eleget,
január 12-én sztrájkba kezdenek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását