2024. május 2. - Zsigmond

Szárnyaló gyermekfoci

Jó hír a magyar labdarúgás utánpótlásáról! A 2008 szeptemberében megalakult Magyar Gyermek Labdarúgó Szövetség (MGYLSZ) mintegy öt hónap leforgása alatt megduplázta az intézményekben focizók számát.
2008. november 27. csütörtök 19:25 - Hírextra
A rendelkezésre álló adatok szerint 2008 májusában 15 ezer 252 gyermek futballozott az iskolákban és 30 ezer 343 az egyesületekben a 12 év alatti korosztályokban. Mindezek után jött  a hír: a 2008 november 15-én lezárult iskolai regisztrációs időszak és az adatok értékelése után örömteli eredményekről számolhat be az MGYLSZ.

A magyarországi gyermeklabdarúgásban (a 12 év alatti korosztályokban) 38 ezer 576 igazolt játékos játszik az egyesületekben és 31 ezer 648 regisztrált játékos található az intézményi csapatokban.

A 31 ezer 648 gyermek 783 intézmény (iskola és óvoda) 2060 csoportjában vesz részt a foglalkozásokon és a versenyeken a tanév során. Az MGYLSZ versenyei az OMV Gyermek Labdarúgó Bajnoki Torna néven zajlanak országszerte, mintegy 120 körzetben. Az MGYLSZ megalakulása óta az egyik legjelentősebb fejlesztés annak az informatikai rendszernek a kidolgozása és működtetése, amely pontosan regisztrálja az átfedéseket, vagyis azon gyermekeket név szerint, akik mind az iskolájukban, mind pedig egyesületben is fociznak. Ez a szám 10 ezer 784 gyermek, vagyis 59 ezer 440 gyermek futballozik ma regisztráltan Magyarországon. Ezen adatok ismeretében reálisak az MGYLSZ célkitűzései (2010-re 80 ezer, 2013-ra pedig 100 ezer gyermek a rendszerben).

A várakozáson felüli intézményi regisztrációt és gyermeklétszám rendszerhez történő csatlakozását az MLSZ segítségével tudta megoldani a Gyermeklabdarúgó Szövetség.

- Bízunk benne, hogy a sikeres indulást követően, jövőbeni tevékenységünk révén is tovább fejlődhet a magyar gyermeklabdarúgás, ezzel is szélesítve a magyar futball piramis alját, továbbá reméljük, hogy munkánkkal hozzájárulunk a magyar labdarúgó kultúra fejlesztéséhez - mondta el Újvári Gábor, az MGYLSZ sajtófőnöke.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását