2024. április 25. - Márk

Értékelhető adatok a kiskunlacházi gyilkossággal kapcsolatban

Gyanúsítottja még továbbra sincs a Kiskunlacházán vasárnap hajnalban elkövetett gyilkosságnak, amelynek egy 14 éves kislány az áldozata, de értékelhető adatok már a nyomozók rendelkezésére állnak - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense
2008. november 27. csütörtök 09:41 - Hírextra
Bényi Mónika elmondta, hogy nagy erőkkel dolgoznak az ügy felderítésén, orvos szakértőt, nyomszakértőt és hemogenetikust is felkértek a közreműködésre. Ez utóbbi szakember a helyszíni szemle során talált nyomokból DNS-mintákat vett, amelyek majd az elfogandó gyanúsított adataival egyeztetve vihetik közelebb a gyilkos kilétének a felderítésére a rendőröket. Itt még nem tart az ügy, ezért a bűnténnyel kapcsolatban az interneten megjelent különféle találgatások, információk hamisak, nincs valós alapjuk - szögezte le a sajtóreferens.

Répás József, a 9.000 lakosú Kiskunlacháza polgármestere arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a szerda esti rendkívüli képviselő-testületi ülésen úgy döntöttek: egymillió forintot ajánl fel az önkormányzat a nyomravezetőnek, hogy ezzel is megkönnyítsék a rendőrség munkáját.

Arról is döntöttek, hogy a közintézményeket, közterületeket térfigyelő kamerákkal szerelik majd fel a hasonló tragédiák megelőzésére, és kezdeményezik egy állandó rendőrőrs felállítását is.
A polgármester közölte, a nagyközségben a hét végén fáklyás felvonulást tartanak, amelyen a helybeliek az erőszak ellen, az életért demonstrálnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását