2024. május 19. - Ivó, Milán

Elnevezték a kis orrszarvút

A Lisimba névre érkezett a legtöbb voks, így ezt a nevet kapta a Fővárosi Állat- és Növénykert október 22-én született kis orrszarvúja. A születése óta kb. 25-30 kg-mal gyarapodott apróságot mostantól az istállóban is akadálytalanul tekinthetik meg a láto
2008. november 27. csütörtök 15:45 - Molnár Miklós
2260 voks érkezett arra a szavazásra, amelyet a hónap elején hirdetett meg a Fővárosi Állat- és Növénykert az október 22-én született kis orrszarvú nevére. A nyolc választható névből, amelyek mindegyike afrikai fiúnév, és az anyaállat nevéhez (Lulu) hasonlóan L betűvel kezdődik, a Lisimba kapta a legtöbb szavazatot.

Egészen pontosan 456-an szavaztak erre a névre, ami az összes voks 20,17%-át jelenti. A Lisimba név különben több Tanzániában beszélt nyelvben is használatos, és oroszlánt jelent. A most nevet kapott állat persze nem oroszlán, hanem orrszarvú, ugyanakkor az apaállat, a Colchesteri Állatkertben élő Simba neve ugyancsak oroszlánt jelent a szuahéli nyelvben.

Az Állatkert – ígéretéhez híven – egy-egy szavazót sorsolt ki az interneten, illetve a helyszínen voksolók közül. A szerencse Sztankay Klárának (Budaörs) és Horváth Miklósnak (Budapest XI.) kedvezett, ők egy-egy családi belépőjegyet nyertek az Állatkertbe.

A születése óta eltelt öt hétben a kis orrszarvú rendesen fejlődött, anyja azóta is gondosan neveli. A világra jövetelekor kb. 50-60 kg-os állat a szakemberek becslése szerint 25-30 kg-mal gyarapodott világra jövetele óta.

Az ifjú orrszarvút és az anyaállatot eddig csak akkor láthatta a közönség közvetlenül, ha a kifutóban tartózkodtak, az istállóban viszont csak egy monitor képernyőjén lehetett jól látni őket. Mostantól azonban közvetlenül is meg lehet tekinteni a kicsit, akkor is, ha Luluval épp az istállóban tartózkodnak.

További képek a Galériában!


Forrás: Fővárosi Állat- És Növénykert
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását