2024. május 8. - Mihály

Állati hulladékkezelő

Állati hulladék kezelésére szolgáló térségi telepet adtak át szerdán Kaposváron
2008. november 27. csütörtök 06:36 - Hírextra
Az uniós előírások szerint megépült telepre a dögkutak rekultivációjával együtt összesen 160 millió forintot költöttek. Az üzemeltetése évente 22 millió forintba kerül a fenntartó Kaposvárnak és a program megvalósítására a megyeszékhellyel társult 15 környező községnek.

Szita Károly (Fidesz), Kaposvár polgármestere az átadáson arról beszélt, hogy egy olyan beruházás készült el, amelyért nem szokták megveregetni a polgármester vállát a város polgárai. Ez nem olyan látványos fejlesztés, mint például egy út felújítása, ám környezetvédelmi szempontból ez egy nagyon fontos beruházás volt - emelte ki a polgármester.

Kaposvár és 15 környező település két évvel ezelőtt pályázott a Környezetvédelem és Infrastruktúra Operatív Program felhívására térségi szintű állatihulladék-begyűjtő és -átrakó telep kialakítására. Az önerővel kiegészített 150 millió forintos támogatásból végezték el a dögkutak rekultivációját, és ezzel egy időben megépítették az elhullott állatok fogadására szolgáló telepet, amelyet a Kaposvári Városgondnokság üzemeltet majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását