2024. április 28. - Valéria

Közeleg a vég

Ilyet még nem látott Kolozsvár: Totti és a többi éhes Farkas teszi ugyanis tiszteletét ma este a Szamos partján. De lesz emellett két nagyon komoly angol-francia párharc és ha minden jól megy több magyart is láthatunk a mai játéknapon. Továbbjutni sokan a
2008. november 26. szerda 18:59 - Gedei Szilárd
Az A csoportban még minden nyitott, bárki kieshet és bárki tehet egy nagy lépést a továbbjutás felé - az AS Roma és a Chelsea ráadásul már ma este letudhatja a rendes év végi idegeskedést, már ami a Bajnokok Ligáját illeti.

- Már volt egy lehetőségünk a továbbjutásra, de azt elpuskáztuk a Roma elleni vereséggel – mondta a Chelsea trénere, a brazil Scolari. – Most már sem én, sem a csapatom nem szeretne a harmadik lehetőségre várni. Most kell győznünk - adta ki az ukázt a brazilokat korábban világbajnoki címig vezető edző.

Az angolok tehát fogadkozak, a Kolozsvár reménykedik, a Roma csendben nyerő pozícióba kerülne, a Bordeaux meg talán annak is örülne, ha megmaradna az esélye a továbbjutásra az utolsó forduló előtt.

A-CSOPORT
CFR Cluj (román)–Roma (olasz)
Bordeaux (francia)–Chelsea (angol)

Az állás

1. Chelsea 7 pont
2. AS Roma 6 pont
3. Bordeaux 6 pont
4. CFR Cluj 4 pont

A B jelű kvartettben más a helyzet: a szebb napokat is látott Weser-parti együttes, a Bréma lényegében az életbenmaradásért lép pályára Cipruson, az Inter viszont a csoportelsőségért fogadja a görög Panathinaikoszt.

Az Anorthoszisz csapatában ráadásul több mint valószínű, hogy magyar játékosnak is szurkolhatunk: az albán Arjan Beqaj ugyanis korábban megsérült, így Nagy Zoltánra fog várni a feladat, hogy a ciprusiak kapuja előtt semlegesítse a Bundesliga-csatárok támadásait.

- Egyszerű a képlet: ha üres kézzel távozunk, kiestünk - foglalta össze tömören a történet lényegét Thomas Schaaf, a brémaiak trénere, s azt is hozzátette: csak a győzelem az elfogadható a zöldek számára.

B-CSOPORT
Anorthoszisz (ciprusi)–Werder (német)
Internazionale (olasz)–Panathinaikosz (görög)

Az állás

1. Internazionale 8 pont
2. Anorthoszisz 5 pont
3. Panathinaikosz 4 pont
4. Werder Bremen 3 pont

A C csoportban már nagyjából minden eldőlt. A Barca esélyeshez méltóan szerepelt eddig is és valószínűleg nem fogja leadni a Sporting elleni meccset sem. A portugálok ugyanis szintén továbjutottak - egy jó kis csatát azért ígér a párharc, talán a csoportelsőségért.

A futottak még kategóriában, a már kiesett csapatok küzdelmében csak az a kérdés, hogy melyikük mondhat le még aharmadik, UEFA Kupát érő helyezésről is: a Basel az ukrán télbe, a  Donyeckhez látogat

C-CSOPORT
Sporting (portugál)–Barcelona (spanyol)
Sahtyor Donyeck (ukrán)–Basel (svájci)

Az állás

1. Barcelona 10 pont
2. Sporting 9 pont
3. Sahtyor Donyeck 3 pont
4. Basel 1 pont

A Dzsudzsák Balázst vélhetően pályára küldő PSV tréner, Huub Stevens viszont joggal ideges. Csapata akkor is kiesik, ha a D csoport zárt kapuk mögött lejátszandó találkozóján a hazai Atlético eléri a döntetlent. Ugyanez a helyzet a Liverpool-Marseille derbin: ha pontot szerez a Pool, kiesik a Marseille.

- Kis előny lehet, hogy ellenfelünk nem élvezheti a szurkolók jelentette lélektani előnyt, de erre nem építhetünk. Nagyon fontos meccs lesz, védőinknek folyamatosan szemmel kell tartaniuk Agüerót, Forlánt és Simaót - mondt a kíváncsi újságírói kérdésekre Stevens.

Rafa Benítez azonban nyugodt lehet. Az angolok spanyol trénere leginkább azon izgul, hogy felépül-e a csapatkapitány Steven Gerrard a meccsre, vagy ismét az angol középpályás nélkül kell pályára küldenie együttesét.

D-CSOPORT
Atlético Madrid (spanyol)–PSV Eindhoven (holland)
Liverpool (angol)–Marseille (francia)

Az állás

1. Atlético Madrid 8 pont
2. Liverpool 8 pont
3. PSV 3 pont
4. Marseille 3 pont

A remek felhozatal tehát adott:  a magyar tévénézők a Magyar Televízió egyes csatornáján sugárzott Kolozsvár-Roma, és a Bordeaux-Chelsea (TV6) élő mérkőzésekből választhatnak.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását