2024. május 12. - Pongrác

Ízléstelen csokijézusok

Ízléstelennek ítélte a német egyház egy üzletember csokoládéból készült, Édes Jézus névre keresztelt édességeit.
2008. november 26. szerda 17:40 - Hírextra
Frank Oynhausen állítása szerint azért indította el az Édes Jézus-csokoládét gyártó vállalkozását, mert így akart újjáéleszteni néhány karácsonyhoz köthető hagyományos vallási értéket Németországban. A német protestáns egyház azonban ízléstelennek tartotta az ötletet és a római katolikus egyház sem volt elragadtatva a csokoládé Jézusok gondolatától.

"Azon tűnődtem hogyan is tudnám visszahozni a hagyományos értékeket ebbe az elüzletiesedett világba" - mondta Oynhausen, aki legutóbbi - újrahasznosítással foglalkozó - vállalatának csődje után két évig volt munkanélküli. Az 54 éves férfi egyik barátjával, egy helyi csokoládégyártóval dolgozta ki az Édes Jézus ötletét, amely mind a készítők szülővárosában, Duisburgban, mind az interneten is növekvő népszerűségnek örvend. Oynhausen szerint emberek ezrei adták le rendelésüket az aranyfóliába csomagolt csokoládé figurákért.

Az egyházak döbbenetüket fejezték ki az üggyel kapcsolatban. "Rettenetes, hogy Jézust aranypapírba csomagolták és csokoládényulakkal, ehető pingvinekkel és nyalókákkal árulják együtt" - mondta Aegidius Engel, egy Paderborn-közeli érsekség szóvivője. "Ez lerombolja mindazt, amit Jézus szimbolizál" - tette hozzá.

A német üzletember jelenleg magántermelés keretei között, 15 euróért árulja a csokoládé 100 grammját, ám húsvéti tervei között már a tömeggyártás szerepel. "Reményeink szerint egyszer majd az egész világra kiterjedően fogjuk árusítani őket" - mondta Oynhausen, aki igencsak nagy népszerűséget jósol csokoládéinak az Egyesült Államok bizonyos területein.

2007-ben egy életnagyságú, meztelen Jézust ábrázoló csokoládészobor már okozott felfordulást a római katolikusok között, mikor a egy New York-i művészeti galéria ki akarta állítani a művet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását