2024. május 3. - Tímea, Irma

Gandhi unokái Budapesten

Mahatma Gandhi két unokája és egyik dédunokája is részt vesz a vasárnap kezdődő India-héten, amelyen számos kulturális és gasztronómiai programmal, kiállításokkal és konferenciával emlékeznek Mahatma Gandhi halálának és a két ország közötti diplomáciai ka
2008. november 26. szerda 19:05 - Hírextra
A december 6-ig tartó rendezvénysorozat közelebb hozhatja egymáshoz Indiát és Magyarországot. Az esemény célja, hogy minden szinten erősítse a két ország kapcsolatát - hangsúlyozta Randzsit Rae nagykövet az India-hetet beharangozó szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

Hozzátette: az esemény azért is fontos, mert ebben az évben két fontos évfordulót is ünnepel India és Magyarország, a diplomáciai kapcsolatok felvételének hatvanadik évfordulója mellett Mahatma Gandhi halálának hatvanadik évfordulójára emlékezünk.

Az India-hét egyik kiemelkedő eseménye lesz a háromnapos nemzetközi Gandhi-konferencia, amelynek célja, hogy bemutassa a politikai és spirituális vezető által képviselt értékeket, valamint megmutassa, hogy napjainkban milyen jelentőségük van ezeknek az eszméknek. A konferencián Gandhi két unokája és egy dédunokája is részt vesz.

Az India-héten három fotókiállítást is rendeznek: az Iparművészeti Múzeumban egy Mahatma Gandhiról szóló tárlat, a Centrális Galériában egy indiai falu életét bemutató kiállítás nyílik, a Le Meridien szállodában pedig a buddhizmussal ismerkedhetnek a fotóművészet kedvelői. Az Örökmozgó Filmmúzeumban szombattól egy héten át indiai filmfesztivált rendeznek.

A programok között szerepel indiai népi zene- és táncbemutató, valamint indiai ételfesztivál is. Ennek alkalmából India sivatagi tartományából olyan előadók érkeznek, akiknek már a felmenői is "főfoglalkozású" táncosok voltak, valamint két, Indiában jól ismert szakács is Budapestre utazik - mutatott rá Randzsit Rae.

A diplomáciai vezető az MTI kérdésére arról is beszélt, hogy a magyarországi India-hét része annak a kampánynak, amelynek célja, hogy erősítse India kapcsolatát az európai államokkal. Ennek része például a Varázslatos India turisztikai kampány, vagy a CNN International szerdai indiai üzleti különkiadása.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását